COVID-19 en voeding

Op deze speciale pagina over de gevolgen van corona of COVID-19 hebben we de belangrijkste documenten gezet die van belang kunnen zijn als je meer wil weten over de voedingsadviezen voor mensen die corona hebben of daarvan aan het herstellen zijn.

Veel van deze adviezen zijn niet heel anders dan voor andere mensen die last hebben of hebben gehad van ondervoeding door andere oorzaken, bijvoorbeeld door het ouder worden of door het hebben van kanker.

Op nvdietist.nl staat een dossier over corona en daar kun je veel informatie vinden, waaronder deze flyer over ondervoeding en waar je op moet letten.

Ook de Europese Vereniging van Dietisten EFAD heeft veel informatie op haar website staan, zie efad.org

Een document dat veel informatie (in het Engels) bevat, is afkomstig van de Nederlandse Diëtheek. Hoe te eten en drinken tijdens herstel na COVID-19: Nutritional Guidance COVID 19

Van de Europese Vereniging van Voedingsdeskundigen ESPEN, is een wetenschappelijke richtlijn verschenen (in het Engels) die je hier kunt downloaden.

In Nederland kun je ook heel veel informatie over de opname op een intensive care en de nazorg vinden bij ICConnect.nl

Ook het Longfonds besteedt veel aandacht aan de nazorg voor mensen die corona hebben gehad, zie Longfonds.nl

Ondervoeding bij kwetsbare mensen is juist nu met Covid-19 een extra risico, lees hier de flyer van de Nederlandse Vereniging van Diëtisten met tips en aandachtspunten.

Tot slot: een zeer interessante site is www.zelfzorgcovid19.nl. Deze site is opgezet door huisarts Rob Elens. Hij geeft nuttige tips m.b.t. belangrijke vitaminen, mineralen en andere nutriënten zoals zink, selenium, quercetine, vitamine D en C.


Close