Platform Patient en Voeding wil dat de experimenten van patienten (en ook gezonde burgers) met voeding serieus worden genomen.

Wij experimenteren thuis met een enorme hoeveelheid diëten en voedselpatronen, puttend uit uiteenlopende voedsel bronnen (gangbaar, biologisch, superfoods, enz.) en geïnspireerd door diverse gezondheidsparadigma’s (zoals Ayurveda, Traditional Chinese Medicine, voedselzandloper, paleo dieet enzovoort).

Deze voedsel experimenten lopen uit op zowel successen als mislukkingen. De ervaringskennis die we zo opbouwen wordt op dit moment door de biomedische wetenschap grotendeels genegeerd. Daarom kan de wijsheid die erin zit niet uitgefilterd worden, en kan het kaf niet van het koren gescheiden worden. Het resultaat is een doorgaand wantrouwen in zowel de biomedische sector als de voedselindustrie, en bovendien een hoop verwarring.

Daarom streven we naar een experimenteerplatform, een plek waar we onze ervaringen kunnen documenteren op een gestructureerde wijze, zodat onze praktijkkennis ook benut kan worden. In het belang van ons allemaal.

 

LAATSTE NIEUWS:

Op 21 maart 2016 organiseert Platform Patiënt en Voeding, samen met Inspire2Live en TNO een symposium om een doorbraak in te creëren. Onder de titel ‘Beyond RCT’s: towards citizen driven research strategies in food and health’ zoeken we met gedreven onderzoekers, patiënten en anderen naar manieren om het onderzoekspotentieel rondom voeding en gezondheid te vergoten. Het vindt plaats in Amsterdam.

Zie voor het laatste nieuws over het programma, organisatie, locatie en inschrijving: www.BeyondRCT.net

Voor een korte Nederlandstalige samenvatting van het symposium, klik hier.
Voor een uitgebreidere Engelstalige samenvatting, klik hier.
Lees hier het ons nieuwsbericht over het symposium:

Lees ook onze nieuwsberichten en blogs:

Burger Wetenschap of Citizen Science

“Daar is geen bewijs voor”

Citizen Science voor voeding en gezondheid: symposium 21 maart 2016

Patiënten zijn de beste voedingsonderzoekers

Naar een Food Health Data Coöperatie?

The value of Food: crushed between evidence based and ignorance

Close