Momenteel wordt onderzoek gedaan naar de belangstelling voor kruiden bij diabetes type 2 patiënten. Dit onderzoek is onderdeel van het afstudeeronderzoek van een student aan de opleiding CAM (Complementary Alternative Medicine) van hogeschool Saxion.
Het onderzoek wordt gedaan in opdracht van de Nederlandse Vereniging voor Fytotherapie (NVF), die de wetenschappelijk ontwikkelingen in de fytotherapie en de kruidengeneesmiddelen stimuleert. Platform Patient en Voeding vindt het belangrijk dat kennis over het gebruik en effect van natuurlijke middelen voor gezondheid vergroot wordt. Daarom vragen we je aandacht voor een korte enquete.
Uit de presentatie van het onderzoek:”Wist u dat het bekende diabetesmedicijn metformine zijn oorsprong heeft in een plant? Ook nu nog dient de natuur vaak als voorbeeld voor nieuwe medicijnen. En de belangstelling voor planten als medicijn neemt maatschappij-breed toe. De Nederlandse Vereniging voor Fytotherapie (NVF) zou graag willen weten hoe mensen met diabetes type 2 denken over het gebruik van natuurlijke middelen. Bijgaande vragenlijst wil achterhalen wat diabetespatiënten aan natuurlijke middelen gebruiken, welk profijt ze er van hebben en wat de wetenschap kan bijdragen. Als u de vragenlijst invult, maakt u kans op het populaire boek: De mooie voedselmachine van Gulia Enders! Het invullen duurt ongeveer 8-12 minuten.”

About The Author

Close