Reuk- en smaakstoornissen kunnen zeer hinderlijk zijn bij het bereiden van maaltijden. Niet handig, als je juist goed voor jezelf wilt zorgen door goed te eten. Recent is een tijdschrift gepubliceerd met veel inspiratie hiervoor.

In 2022 heeft het Platform Patiënt en Voeding in samenwerking met de Stichting Eten en Welzijn kookworkshops georganiseerd voor mensen met reuk- en smaakstoornissen onder de titel ‘Eet goed voor jezelf’. Voor de kookworkshops is nauw samengewerkt met de patiëntenorganisaties ICConnect/FCIC en de vereniging Reuksmaakstoornissen.nl. De kookworkshops zijn mogelijk gemaakt door een subsidie van ZonMw en werden begeleid door chef-kok Eric-Jan Wissink, Marianne Nijnuis (Platform Patiënt en Voeding)en Rudi Crabbé (Stichting Eten en Welzijn).

Jannie van der Heijden van Omroep Max (rode jurk) was erbij

De kookworkshops zijn een vervolg op de eerder door Patiënt en Voeding en Eten en Welzijn ontwikkelde website www.vierkeerbeter.nl. Deze website is gericht op  herstel na een IC-opname of na een periode van COVID-19.

Maandag 12 december 2022 is in aanwezigheid van 50 mensen de slotbijeenkomst van dit project geweest, waarbij drie nieuwe films en een tijdschrift werden gepresenteerd, boordevol tips, recepten en verhalen van ervaringsdeskundigen. Tevens werden er plannen gemaakt voor de overgang van deze kookworkshops naar de reguliere zorg. Lees hier het persbericht.

Ik wil het tijdschrijft lezen!

In de drie filmpjes (gemaakt door Eva Boon) vertellen Marianne, Fraukje en Marjolein hun ervaringsverhaal vertellen. Zie onder.

Eet goed voor jezelf – Marjolein te Strake | Wat kun je zelf doen bij reuk- en smaakstoornissen?

Eet goed voor jezelf – Marianne Nijnuis | Pak zelf de regie bij eetbelemmeringen

Eet goed voor jezelf – Fraukje Kerkdijk | Wat betekent het als je reuk en smaak verstoord is?

About The Author

Leave a Reply

Close