Het palet aandoeningen die je baas kunt worden met voeding en leefstijl wordt steeds groter. En er zijn Nederland heel wat mensen die daar het levende bewijs van zijn, simpelweg omdat ze standaard medische oplossingen niet accepteerden, nadachten en verder zochten. Zoals Loes Visser, die zichzelf van astma en chronische ontstekingen verloste. Ook zij heeft haar ontdekkingstocht op schrift gesteld. Hieronder haar verhaal.

NB: lering trekken uit zelf-experimenten met voeding en voedingssupplementen, waarbij jouw eigen lijf en leven de onderzoekscontext vormen (n=1), wordt steeds belangrijker. Dat onderstreept een recent en prachtig artikel in de Volkskrant van zaterdag 22 april. Dan blijkt dat burgers ook voor dementie oplossingen vinden. 

 

“U moet de medicijnen altijd blijven gebruiken”…

Toen ik deze woorden van de arts te horen kreeg gingen alle alarmbellen af.

Net na mijn vijftigste kreeg ik te maken met chronische ontstekingen zoals een slijmbeursontsteking en hoofdroos, met als apotheose een chronische sinusitis (bijholteontsteking) die een levensbedreigende astma-aanval had geprovoceerd.  Tot mijn verbazing werd ik van de ene op de andere dag astmapatiënt genoemd en kreeg ik van de kno-arts en de longspecialist te horen dat mijn kwalen chronisch waren en dus niet vanzelf over zouden gaan. Ik moest beslist een operatie ondergaan aan de bijholtes en er serieus rekening mee houden dat ik de rest van mijn leven medicatie voor de longen moest blijven gebruiken. Voor zowel de longen als de bijholtes kreeg ik ontstekingsremmers voorgeschreven.

Ik ging naar huis met een weekendtas vol corticosteroïden variërend van een gel, inhalator en pillen tezamen met een spray met xylometazoline. De bijwerkingen logen er niet om. Ik werd hypernerveus en had last van heftige vreetbuien. Mijn nagels brokkelden af en mijn haar werd zo dof als asfalt. Ik voelde mij opgejaagd, had geen rust en werd bang. Na enig zelfberaad besloot ik op onderzoek te gaan met als doel om zelf te genezen. Pillen blijven slikken heeft tenslotte niets met genezing te maken.Dat vond ik toen en dat vind ik tot op de dag van vandaag. Genezen deed ik op eigen kracht en naar eigen inzicht en kennis.

Ik startte mijn zelfhelend traject met een kuur in een artificiële zoutgrot in Almere. Deze zogenaamde halotherapie bleek een schot in de roos. Na elk bezoek verbeterde de longfunctie. Toen ik meer over deze therapie las, begreep ik dat de mineralen uit het zout via mijn longen mijn lichaam binnen kwamen en dat deed mij in alle opzichten goed. Dat gaf hoop en de paniek maakte plaats voor enthousiasme.

Ik stortte mij op boeken en surfte dagelijks urenlang op internet om alle informatie te verzamelen mijn gezondheid te herstellen. Chronische ontstekingen hebben wortels en logische oorzaken maar nog belangrijker was om te ontdekken wat mijn lichaam nodig had om zelf te genezen. In het kort had ik last van een overschot aan afvalstoffen en een gebrek aan antioxidanten.

Toen ik begreep wat er met mijn lichaam aan de hand was, kon ik maatregelen treffen. Ik vermeed verzurende middelen en zette daar voedingsmiddelen rijk aan antioxidanten voor in de plaats. Mijn lichaam leerde mij gaandeweg wat goed en slecht voor mij was.

Het duurde slechts vier maanden om van alle medicijnen af te komen. De kno-arts heb ik na het eerste bezoek nooit meer gezien. De spray die hij voorschreef heb ik na een aantal weken vervangen door een oplossing van Keltisch zeezout. Binnen twee weken waren de bijholtes daarna genezen. Na vier maanden mocht ik van de longarts “spelen” met de medicijnen. Dat betekende voor mij groen licht om er acuut mee te stoppen. Twee maanden later keek de longspecialist stomverbaasd naar de uitslag van de longtesten. De conditie van de longen waren op de grafieken sterk verbeterd ten opzichte van mijn vorige bezoek.

Dat zijn mooie resultaten”, riep hij blij uit, en vervolgde met de vraag:

Welke medicijnen had u ook al weer”?

“Geen”, luidde mijn antwoord.

Mijn gezondheid kreeg ik binnen een half jaar stap voor stap terug door een optelsom aan maatregelen. Het betekende op de eerste plaats verse producten eten en drinken. Daarnaast veel water drinken inclusief gebruik van “sole”, een oplossing van Keltisch zeezout. Ik had op dat moment overigens medicatie tegen een hoge bloeddruk en was enigszins huiverig om zilt water te drinken. Tot mijn grote verbazing werd mijn bloeddruk steeds stabieler en kreeg ik waardes waar menigeen jaloers op zou maken. De ideale waardes van 80/120 kwamen steeds vaker op de display tevoorschijn.

Ik intensiveerde gebruik van specerijen zoals kurkuma, kaneel, gember en knoflook en leerde de kracht en het heilzame effect kennen van magnesium. Groene thee, gemberthee werden dagelijkse gewoontes evenals een glas heet water met vers geperst citroensap. Alle maaltijden waren rijk aan antioxidanten en als snack kwamen ongebrande noten en dadels op tafel.

Heb ik een Spartaans bestaan?

Absoluut niet want ik ben dol op Bourgondische maaltijden maar bovenal ben ik blij met de beloning. De medicijnen zijn de deur uit en ik fiets zonder problemen tussen 50 en 90 kilometer op een dag.  Ik ben genezen dankzij het geniale zelfherstellende vermogen van mijn lichaam.

Al mijn bevindingen heb ik samengevat in mijn boek dat dit jaar gepubliceerd wordt met de veelzeggende titel “Zou’t?!” Wil je op de hoogte gehouden worden geef dan een “like” op mijn publiek pagina “zou’t” op facebook of stuur mij een pb.”

About The Author

Leave a Reply

Close