‘Zelfonderzoek in Gezondheid’- Weekeind van de Wetenschap, 6 oktober 2019, Amsterdam

Ik wil me meteen aanmelden (gratis)

Patiënten zijn eindeloos nieuwsgierig en creatief. Met name voor klachten waar de medische wetenschap geen kant en klaar antwoord op heeft, vinden of creëren ze zelf een behandeling waardoor zij zich gezonder voelen.

Onder deze thuisexperimenten zitten pareltjes, die een verrijking vormen voor de gezondheidszorg. Patiënten zijn soms deskundiger op hun aandoening dan specialisten. Soms benutten patiënten eenvoudigweg bestaande medische kennis die al jarenlang lag te verstoffen en niet werd opgemerkt door specialisten. En soms ontdekken ze iets totaal nieuws. Op allerlei aandoeningen: nierschade, prostaatkanker, migraine, astma, bijholteontstekingen, epilepsie, diabetes, sondevoeding, chronische vermoeidheid enzovoort.

Maar hoe weten we nu of wat één burger ontdekt voor zichzelf, ook waardevol is voor een ander? Hoe verhoudt de ‘wetenschap uit de huiskamer’ zich tot de wetenschap van de instituten’? Dat zijn belangrijke vragen.

Daarom organiseert Platform Patiënt en Voeding, in samenwerking met Amsterdam UMC en Stichting Mijn Data Onze Gezondheid een gratis toegankelijk middag-symposium tijdens het Weekeind van de Wetenschap.

Wanneer: zondag 6 oktober, 13-17 h

Waar: Amsterdam UMC, locatie AMC.

Toegang is gratis.

Aanmelden: Het prettig als u zich aanmeldt, dan weten we waar we op moeten rekenen. Dat kan via deze link.

Programma

Het programma is een levendige mix van aansprekende presentaties van patiënten met uiteenlopende aandoeningen die met zelfonderzoek echte resultaten hebben weten te boeken, en een interactief debat met top-onderzoekers. Tot slot zal een KennisAgenda over zelfonderzoek, aangeboden worden aan ZonMw, de financier van gezondheidsonderzoek in Nederland. Deze KennisAgenda is opgesteld door een werkgroep van patiëntenorganisaties (PatientenFederatie, MIND, PGO, en Hersenletsel) o.l.v. Mijn Data Onze Gezondheid

Meer informatie en updates over het programma

Korte handout van het programma

Aanmelden kan via deze link

 

Leefstijltour met Tamara de Weijer – 28 september 2019, Doorn

Het is een hele toer om je leefstijl aan te passen of te verbeteren!

Voorzitter van Vereniging Arts en Leefstijl Tamara de Weijer zal op 28 september samen met Maaike de Vries en Liesbeth van Rossum in één middag uiteenzetten en laten ervaren hoe je met praktische en bewezen effectieve adviezen en oefeningen lichter, fitter en gezonder kunt worden.

Aan de hand van het Leefstijlroer – dat handvatten geeft om de juiste koers te bepalen voor een gezonde leefstijl – leer je de regie over je leven weer terug te krijgen.

Lezers van de nieuwsbrief van Platform Patiënt en Voeding 10,- korting op een kaartje. Gebruik bij inschrijving code: KORTINGTOER10

Meer info en inschrijven

Gezondheidsprofessionals krijgen meer belangstelling voor Citizen Science

Langzaamaan breekt het besef door bij gezondheidsprofessionals dat ze echt wat moeten én kunnen met de observaties en van mensen die zelf iets uit proberen om hun gezondheid te ondersteunen. Zo organiseerde ZonMw, de belangrijkste financier van gezondheidsonderzoek in Nederland, op 28 juni 2019 een themadag over Citizen Science. Gaston Remmers was daar namens Mijn Data onze Gezondheid een van de gastsprekers. Lees hier het online verslag van de bijeenkoms

Het vakblad Natuurlijke & Integrale Gezondheidszorg publiceerde in het juli nummer dit interview met Gaston over Citizen Science.

 

Steun ons!

Platform Patiënt en Voeding blijft aan de weg timmeren om voeding erkend te krijgen als een volwaardige preventie- en behandelstrategie. Wilt u ons steunen om onze activiteiten voort te zetten? Overweeg dan een donatie op NL 63 TRIO 0379 6510 84 tnv Patiënt En Voeding ovv ‘donatie’.

Bent u geïnteresseerd om op een andere manier bij te dragen? Met bestuur, communicatie, website of anderszins? Heel graag! Laat het weten via info@patientENvoeding.nl

About The Author

Leave a Reply

Close