In mei leggen alle vogels een ei. En dat geldt ook voor de Samenwerkende Gezondheidsfondsen en de Topsector Life Sciences & Health, die de handen ineen hebben geslagen in BeterGezond. Begin mei viel het besluit dat het projectvoorstel MijnEigenOnderzoek / MyOwnResearch de eindstreep heeft gehaald! De adviescommissie van BeterGezond, die in juni vorig jaar een oproep deed voor projecten die het lijden van chronisch zieken patiënten verlichten, heeft dit voorstel  als enige van een positief advies voorzien. Het sluit prachtig aan bij ons pleidooi voor een experimenteerplatform.

Concreet betekent dit dat vanaf najaar 2018 een driejarig project gaat lopen waarin patiënten zélf onderzoeker zijn. Een heel mooi samenwerkingsverband, met Stichting Mijn Data Onze Gezondheid en AMC als trekkers, ondersteunt deze zelfonderzoekers. Onder andere met een handige monitoringsapp, analyses en dataopslag. Het is een hele nieuwe, bottom-up gestuurde onderzoeksaanpak. Hij wordt uitgewerkt rondom mensen met darm- en vermoeidheidsklachten, die een interventie met probiotica en/of supplementen overwegen. Zie www.MDOG.nl voor meer informatie.

Een ander ei werd gelegd door de Medisch Ethische Commissie naar aanleiding van het onderzoek naar voeding bij prostaatkanker. Mannen met prostaatkanker op actief afwachtend beleid: houd onze site in de gaten, want de studie komt nu heel dichtbij! Lees in dit blogbericht meer.

En tot slot legden wij als Platform Patiënt en Voeding een ei. Het is hoog tijd voor een interactieve en inspirerende informatiebijeenkomst over al het moois dat we in de afgelopen tijd hebben gedaan. Kom op 18 juni naar Utrecht, leer meer over het bovenstaande en deel je inzichten.

Aanmelden graag via info@patientENvoeding.nl Meer over de agenda van 18 juni 2018

About The Author

Leave a Reply

Close