Helpt voeding bij prostaatkanker? Er zijn goede aanwijzingen dat dat zo is. Voortbouwend op het voedingssupplement voor prostaatkanker, werkt Platform Patiënt en Voeding samen met het Erasmus Medisch Centrum en tuinbouwproducenten geleid vanuit het Katapultcentrum Vers+ aan een voedingspatroon voor prostaatkanker, op basis van versproducten.

Staand, vlnr: Eelke Siersema, Jan Sneep, Ab Donkers, Gerard Kok, Marieke Kodde, Truus Kaan, Gaston Remmers, Cees de Heer, Marianne de Heer, Guus Drijver, Jan van der Kooij. Zittend, vlnr: Ben Kaan, Willem de Hoog, Franz Braam.
Staand, vlnr: Eelke Siersema, Jan Sneep, Ab Donkers, Gerard Kok, Marieke Kodde, Truus Kaan, Gaston Remmers, Cees de Heer, Marianne de Heer, Guus Drijver, Jan van der Kooij. Zittend, vlnr: Ben Kaan, Willem de Hoog, Franz Braam.

Het doel is dat, met het voedingspatroon in de hand, primaire voedselproducenten het beste uit hun kas en van het land halen, prostaatkankerpatiënten intensief worden gecoached bij het kiezen en bereiden van passende maaltijden, en voedsel aan huis en op maat bezorgd krijgen. Het motto is niet voor niets ‘Ik Kies mijn Voedsel voor Mijn Gezondheid’.

Patiënten hebben een grote stem in de ontwikkeling van alle onderdelen van de pilot. Vandaag, 22 januari 2016, vond de tweede workshop met een grote groep prostaatkankerpatiënten plaats, om belangrijke uitgangspunten te formuleren. De gemeente Rotterdam maakte de bijeenkomst mogelijk, en vond plaats bij InnovationQuarter in Den Haag.

Zie ook: Platform Patiënt en Voeding werkt aan voedselcoalities

About The Author

Leave a Reply

Close